V dnešnej dobe sa veľa ľudí obáva rakoviny, ako ľudovo označujeme nádorové ochorenie akéhokoľvek druhu. Je to hlavne preto, že nevedia, prečo rakovina vzniká a hlavne ako ju liečiť. Aby sme vedeli predchádzať nádorovému ochoreniu, musíme poznať najskôr príčiny vzniku. Postupne ich rozoberiem:
Neverili by ste, ale bez týchto potravín sa dá žiť, dokonca aj uvariť chutné jedlo. Najškodlivejšie zo živočíšnych bielkovín je mlieko a výrobky z neho. Veľmi dobre sa dá nahradiť sójovým, ryžovým nápojom, doma si môžeme vyrobiť aj obilné alebo orechové „mlieko“. Syr sa dá nahradiť tofu. Ak sa syru nechcete vzdať, jedzte ho iba 1x do týždňa, najmenej škodlivé sú cottage cheese alebo mozzarella, parmezán v malom množstve. Na odkyslenie potom použite Wurzelkraft, šťavu z mladého jačmeňa, chlorellu.
Vajíčka stačí len obmedziť, používať ich iba ako nutnú prísadu (napr. do cesta, alebo na potretie pečiva), nie ako hlavné jedlo.
Mäso sa dá nahradiť kombináciou obilnín so strukovinami, pričom obilnín má byť 2- až 3-násobné množstvo než strukovín. Jedná sa o kombinácie ako ryža so šošovicou, krúpy s hrachom, kukuričná polenta s fazuľou.
Pokiaľ v jednom jedle prijímame obilniny so strukovinami, vytvoria sa aminokyseliny, z ktorých telo vyprodukuje bielkoviny potrebné na fungovanie svalov v takom množstve, aké potrebuje v danom okamihu. V mäse prijímame už hotové bielkoviny. Ich nadbytok zaťažuje zažívací trakt a spôsobuje prekyslenie. Ak sa mäsa nechcete vzdať, jedzte ho len na obed, nikdy nie večer, aby sa s tým telo vedelo vyrovnať a vždy iba so zeleninou, tým si uľahčíte trávenie. Z mäsa sú najvhodnejšie ryby.
Naučte sa pripravovať zeleninu na rôzne spôsoby, pri každom jedle by mali byť zastúpené 3 rôzne spôsoby úpravy (napr. surová, grilovaná, kvasená), 3 farby (hrášok, rekvička, kukurica) a 3 druhy zeleniny (napr. z koreňovej mrkva, z guľatej kapusta, z listovej špenát). Tým uspokojíte všetky chute, nebudete mať pocit jednotvárnosti a hlavne nebude vám chýbať mäso a syr. Na rýchly a zdravý obed môžete použiť Stolček prestri sa .
Cukor prekysľuje, či už sa jedná o rafinovaný, alebo trstinový, či med. Aj cukor obsiahnutý v ovocí, pokiaľ ho jeme príliš, prekysľuje. Keď ovocie krátko podusíme, obsiahnutý cukor sa skaramelizuje, tým pádom sa bude pomalšie uvoľňovať do krvi. Nemusíme sa však sladkej chuti úplne vzdať – začnime občas používať sušené ovocie, agávový a javorový sirup, obilné slady, stéviu. Dajú sa z nich pripraviť chutné zásadotvorné dezerty.
Biela múka vzniká valcovaním obilného zrnka, čím sa vyhodí šupka (s ňou aj vitamíny a minerály skryté pod ňou) a klíčok. Takýto spôsob výroby múky bol vymyslený v r. 1891, aby sa múka tak rýchlo nekazila (nežlkla). O 20 rokov neskôr sa vyskytol prvý infarkt myokardu.
Biela múka, keďže ju zažívací trakt nevie tak dobre spracovať ako celozrnnú, kysne v žalúdku a črevách, lepok preniká do krvi, pečene, zaťažuje obličky. Človek to pociťuje ako ťažký žalúdok, nafukovanie, po rokoch ho začnú bolieť kĺby, zvyšuje sa krvný tlak. Na vylúčenie škodlivín z tela použite Meine Base .
Pokiaľ používame celozrnnú múku, ktorá bola zomletá mlynskymi kameňmi (žarnov), môžeme si dovoliť jesť chlieb aj pečivo, ale tiež s mierou. V obchodoch predávané tmavé pečivo, cereálny chlieb (z čoho by bol asi vyrobený, keď nie z cereálii=obilniny, však? 😉 ) je iba klamaním zákazníka. Je to obyčajná biela múka ofarbená praženým sladom.
Ani grahamové pečivo nie je výhrou, ide opäť o bielu múku, do ktorej boli pridané otruby=šupky z obilia. To by bolo celkom fajn, vlákninu potrebujeme, keby tie šupky neboli cez válce zlisované do miniatúrnych ihličiek, ktoré dráždia steny čriev a môžu spôsobiť celiakiu.
Ako zdravú alternatívu pečiva používajme doma upečené nekysnuté placky z celozrnných obilnín, strukovinové placky, extrudované chlebíčky – najlepšie ryžové alebo kukuričné. Na raňajky sú najvhodnejšie kaše, vyskúšajte Morgenstund .
Margaríny sú nevhodné z dôvodu obsahu chemicky vyrobených transfigurovaných tukov. Štúdia na Harvard Medical v roku 2009 zistila, že margaríny až 5-násobne zvyšujú ohrozenie rakovinou. Nahraďte ich klasickým maslom a kvalitnými olejmi.
A ako sa nestresovať? Orientujte sa na pozitívne stránky každej situácie a buďte pokojní. Ako hovoria Angličania: „Take it easy!“ Veď o čo ide. Treba sa sústrediť na prítomný okamžik, na činnosť, ktorú práve robíte, nebyť mysľou niekde v minulosti, ani v budúcnosti. To je najlepšia cesta ku šťastiu. A videli ste už šťastného človeka, že by sa stresoval? Na odbúranie stresu veľmi pomáha večerný kúpeľ v zásaditej soli Meine Base .
Na vylúčenie kyseliny mliečnej zo svalov Vám pomôže kúpeľ v zásaditej soli Meine Base . Príroda nemá rada extrémy, v nej plynie všetko pozvoľne. Tak by sa mal chovať aj človek. Pre oddych to platí tiež, dostatok spánku, byť v posteli max. pred polnocou, vedieť vypnúť myšlienky.
Nádorové ochorenie neprepukne zo dňa na deň, roky sa zbiera práve nedodržiavaním týchto štyroch zásad (dedičnosť neakceptujem ako príčinu rakoviny). Denne sa tvorí v tele 100 potenciálnych rakovinových buniek, ale človek s dostatočnou imunitou a dodržiavajúci prírodné zákony spomenuté vyššie, ich zvládne vylúčiť z tela von. Pri nedodržiavaní správnej životosprávy sa telo zanáša škodlivinami, prekysľuje sa.
Ak zatiaľ nemáte silu niečo meniť, musíte eliminovať škodlivé vplyvy odkyslením, najlepšie cez pokožku, nech nie sú zaťažené obličky. Na to slúžia zásadité kúpele a zábaly v soli Meine Base . Takto sa dá nádorové ochorenie aj liečiť.
O tom sa dozviete v budúcich novinkách od tatianabanasova.sk
Ak sa chcete komplexne dozvedieť, ako sa postarať o svoje telo a dušu, objednajte si elektronickú knihu Ako sa postarať o zdravie rodiny.