Som nadšená kvalitou a chuťou nových farebných potravín GW, takže sa snažím pridávať ich všade. Ich obsah živín je totiž oveľa vyšší než v ovocí a zelenine, ktoré si kupujeme v obchode a taktiež viem, že GW dbá na kvalitu, je to BIO, ekologické, je to poznať na chuti aj vôni aj dobrom pocite na žalúdku (overené pri detoxe na šťavách).
A tak experimentujem, kde všade sa dajú pridať. Už sme si overili na rannej kaši s čučoriedkou, či tvarohovom dezerte s brusnicou alebo na mrkvovej nátierke, že chuť jedla vylepšujú, takže testujeme ďalej.
A tu je výsledok:
Cvikľová nátierka
1/2 pohára kešu orechov
1/2 pohára slnečnicových semiačok
chren, umeocot, citrón
želatína z írskeho machu
Postup:
Kešu a slnečnicové semiačka namočíme na 2 hodiny, vodu zlejeme. Rozmixujeme s chrenom, umeoctom, írskym machom, trochou citrónovej šťavy a 2 vrecúškami CVIKLE GW na hladkú kašu.
Podávame na kváskovom celozrnnom chlebe ako nátierku alebo pečenej či surovej zelenine ako dip.