GW zaradilo do svojho portfolia nové – farebné potraviny – a ja som ich kvalitou a chuťou taká nadšená, že sa snažím pridávať ich všade. Ich obsah živín je totiž oveľa vyšší než v ovocí a zelenine, ktoré si kupujeme v obchode a taktiež viem, že GW dbá na kvalitu, je to BIO, ekologické, je to poznať na chuti aj vôni aj dobrom pocite na žalúdku (overené pri detoxe na šťavách),
Takže napríklad dnes sme mali na raňajky kašu Morgenstund vylepšené Čučoriedkou z GW. Jedná sa o čučoriedky z lesa, ich prirodzeného prostredia, veľmi šetrne usušené a pomleté na jemný prášok. Samozrejme, do kaše pridávame až priamo v miske, keď už nie je horúca.
Na obed sme mali v pláne pečenú zeleninu (batáty, zemiaky, fenikel, mrkva, petržlen, cvikla – všetko upečené na plechu s bylinkami a korením) a k tomu som vymyslela taký dresing, ktorý sa dá použiť aj ako nátierka na chlebík.
Veľmi nám chutila, takže sa chcem podeliť s vami o recept:
1 nastrúhaná mrkva
1/4 nastrúhaného zeleru
1 PL írskeho machu (superpotravina, ktorá obsahuje kolagén, jód, selén, zinok, vitamín K – presne to, čo v našej strave chýba)
trochu kôpru (ja som použila 1 kvapku esenciálneho oleja Dill = kôpor)
šťava z 1/2 citróna
1 PL pomletých ľanových semiačok
2 vrecúška MRKVA GW – týmto práškom nátierku „vytuníte“, lebo kvalita GW je zaručená, je to BIO, ekologické, tým pádom veľmi dobrá chuť a tak o 50-80% vyšší obsah živín než v mrkve z obchodu. Pozri švajčiarsku štúdiu.
V prípade riedkej konzistencie pridáme Phsyllium.
Ozdobíme vlašskými orechami – výborne dopĺňajú chuť mrkve a zeleru.
Pre viac zdravých receptov si objednajte e-kuchársku knihu Zdravá kuchyňa=zdravá rodina.