15.5. – 15.7. – Obdobie ohňa
Aktívne orgány: srdce, tenké črevo a trojitý ohrievač.
Farba: oranžová, červená
Emócie: radosť, šťastie
Toto obdobie je veľmi dôležité, čo sa týka  prevencie.
80 % minerálov, vitamínov, stopových prvkov sa do nášho organizmu dostáva cez steny tenkého čreva. Preto bolo potrebné si na jar urobiť hĺbkovú očistu, aby steny tenkého čreva boli priepustné.
V období od 15.5. do 14.7. máme jedinečnú šancu sa posilniť a dosiahnúť, že všetky nové bunky, ktoré sa vytvoria, budú zdravé a silné. Jedine v tomto období si totiž naše telo dokáže naviac prijaté minerály, vitamíny, stopové prvky uložiť do zásoby na neskôr, keď ich bude potrebovať, tzn. hlavne na jeseň a zimu. V iných ročných obdobiach sa prijaté výživné látky vylučujú viac z tela von.
Čo môžeme pre úspešnú prevenciu urobiť?

K životu potrebujeme slnko, vodu, živiny.

Slnko je ukryté v zelených rastlinách a chlorofyle, ktorý zároveň zosilňuje ich vlastnosti o liečebné účinky. Dáva energiu bunkám, aby mohli spracovávať živiny. Kompletná potrava pre bunky je zasa v jačmeni. Chlorella čistí telo, viaže na seba škodlivé látky, ktoré potom prirodzenou cestou z tela odchádzajú.

Podľa výsledkov výskumu pomáha výťažok z mladého jačmeňa v boji s rôznymi chorobami vrátane artritídy, astmy, kožných problémov, obezity, chudokrvnosti, zápchy, impotencie, problémov krvného obehu, cukrovky, chorôb srdca, rakoviny, vysokej hladiny cholesterolu a problémov s obličkami.

 Jačmeň                                                 

Mladý jačmeň obsahuje celý rad významných látok pre ľudský organizmus tak ako ich príroda namiešala. Zelené potraviny, ku ktorým lístky jačmeňa patria, sa vyznačujú výrazným obsahom ľahko vstrebateľného vápnika, železa, horčíka, mangánu, betakaroténu a zinku, bielkovín, aminokyselín, enzýmov a ďalších látok. Napríklad v porovnaní so pšenicou jačmeň obsahuje 25x viac draslíka, 37x viac vápnika, viac než dvojnásobok horčíka, 5x viac železa.

Mladý jačmeň – zelený nápoj s výrazne zásaditou povahou obnovuje acido-alkalickú rovnováhu. Pomáha tak pri prekyslení organizmu dôsledkom stresov a nesprávnej výživy. Je 2x účinnejší ako špenát, najucelenejšia zásadotvorná potravina.

Chlorella

Chlorella je najbohatším zdrojom chlorofylu na našej planéte. Rastliny vďaka chlorofylu žijú a dýchajú, ľuďom zlepšuje krvný obraz, urýchľuje hojenie rán a bráni zápalom. Taktiež zlepšuje okysličenie organizmu, čím bráni vzniku infekčného prostredia.

V lekárstve sa chlorofyl používa ako protizápalový prostriedok a dezodorant. Ústne vody, žuvačky, zubné pasty, dezodoranty atď. obsahujú chlorofyl pre schopnosť odstraňovať pachy. Vnútorná očista chlorofylom je zdravotnou, kozmetickou a estetickou záležitosťou. Dalo by sa povedať: užívať chlorellu je bunková hygiena. Chlorella obsahuje 10x viac chlorofylu ako lucerna a urýchľuje hojenie rán, vredov a zápalov. Očistné jarné kúry účinkujú predovšetkým vďaka enzýmom a chlorofylu. Organizmus sa zbaví zimných nečistôt a zlepší sa okysličenie krvi.

 Chlorellová vláknina pôsobí vďaka sporopolleínu celkom výnimočne. Bunečné steny na seba nevratne viažu toxické látky, ktoré potom z organizmu odchádzajú prirodzenou cestou (stolicou).

Chlorella posilňuje imunitu celostným pôsobením. Vytvára nepriateľské prostredie pre nepriateľské organizmy a priateľské prostredie pre organizmy prospešné. Vďaka čisteniu naštartuje obranné mechanizmy. Nasýtením buniek dodá energiu k boju o život.
Vďaka sladkostiam, varenej a živočíšnej (kyselinotvornej) strave trpíme nerovnováhou kyselín a zásad. Kyslé prostredie má na bunky doslova ničivý účinok a naopak, vytvára živnú pôdu pre nebezpečné organizmy (predovšetkým pliesne). Oslabené z nevhodného prostredia prehrávajú obranné bunky boj s rakovinovými. Pre nerovnováhu prehráva mikroflóra boj s ničivými plesňami. Zdravý novorodenec má vnútorné prostredie slabo zásadité. Pacienti v pokročilom štádiu rakoviny vykazujú vysokú kyslosť. Zásadotvornosť zlepší podmienky pre prirodzené obranné mechanizmy. Vznikne tak menej bunkového odpadu.

Chlorella nie je liek, a predsa lieči.                                

Pre posilnenie ciev, sleziny, pankreasu môžete pridať aj Spirulinu:

Dávkovanie Spiruliny:
1-6 kapsuliek denne. Postupne zvyšujeme. 3 – 4 kapsulky vďaka obsahu proteínov a všetkých minerálnych látok nahradia jedlo. Taktiež je vhodné užívať Po každej fyzickej námahe na doplnenie proteínov a minerálnych látok.
Popri užívaní zelených potravín je dobré začleniť denne aj 1 kapsulku Cholikan na podporu srdca, ktoré je v tomto období najaktívnejšie, tzn. užívame medzi 11-13.hod. Keďže Cholikan je najsilnejším antioxidantom, zároveň tým spomalíme starnutie.


Predchádzajúce obdobie                        Nasledujúce obdobie

Tatiana Banášová
Úspešne sa starám o zdravie svojej rodiny a rodín svojich klientov pomocou správnej životosprávy a východnej medicíny. Sprevádzam ich na ceste za zdravím, aby si mohli užívať spoločné chvíle v kruhu svojich najbližších v radosti a bez starostí. Môj príbeh si môžete prečítať tu
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len na účely spracovania tohto komentára. Zásady spracovania osobných údajov.